Helpoimmat tavat sisustaa koti

Oletko jo hieman kyllästynyt kotisi ulkonäköön vai onko muutto tulossa, jolloin halutaan hieman uutta ulkonäköä sisustukseen? Monelle meistä sisustaminen onkin yksi lempipuuhista kodin laittamisessa ja kodin sisustusta halutaan päivittää aina tasaisesti. Sisustaminen päästääkin oman luovuutemme valloilleen, jolloin kodin sisustamisessa on rajana pelkästään oma mielikuvitus. Jokaisella meillä ei kuitenkaan ole aina käytettävissä suuria resursseja sisustuksen toteuttamiseen, jolloin sisustus tulisi tehdä mahdollisimman helposti, vaivattomasti ja edullisesti. Onneksi sisustamiseen ei aina tarvita uusien huonekalujen hankkimista, vain voi kodille luoda täysin uuden ilmeen myös pienemmillä teoilla. Nämä teot eivät paljoa maksa vaivaa, eikä niihin tarvitse edes tuhlata omaisuutta. Sisustaminen onnistuu jopa yllättävän pienillä asioilla, jolloin kotiin saa hieman uutta tunnelmaa.

Vinkit helpon sisustuksen tekemiseen

Tässä artikkelissa annammekin hieman vinkkejä siihen, että miten kodin sisustaminen sujuu helposti, ilman kummoista vaivaa tai lompakon kulutusta. Näihin vinkkeihin pystyy kiireinenkin uranraataja tai viimeisiä pennejä kuluttaja opiskelija. Tärkein asia kuitenkin sisustuksessa on myös hieman sen tarkoitus ja tulevaisuus. Onko tarkoituksena sisustaa väliaikainen opiskelija asunto mahdollisimman edullisesti vai vain päivittää oman kodin tunnelmaa ja sisustusta? Tämä määritteleekin hieman sen, että miten sisustus sujuu helpoiten. Annamme kuitenkin molempiin sisustustilanteisiin, joten tämän jälkeen sisustus sujuu edes hieman helpommin.

IKEA

Jos kyseessä oli edellisessä tekstissä mainittu väliaikainen opiskelija asunto, niin taikasana on IKEA ja muut halvat huonekaluketjut. Näiden liikkeiden huonekaluilla kodin saa sisustettua yllättävänkin helposti ja edullisesti. Jos kyseessä on pelkästään väliaikainen opiskelija-asunto, ei huonekalujen tarvitse olla kovin laadukkaita. Tällöin huonekaluihinkaan ei tarvitse tuhlata paljoa rahaa. Muista myös käydä katsomassa outlet myymälät, joista voi löytyä kalliimmat huonekalut hyvinkin edullisesti.

Pienillä muutoksilla voi saada myös ihmeitä aikaan. Ihan vain pelkkien tekstiilienkin vaihtaminen saa kotiin aivan uuden tunnelman ja kodin näyttämään taas kotoisalta. Uusien sohvatyynyjen hankinta saa olohuoneen näyttämään taas viihtyisältä ja uuden päiväpeiton hankinta taas tekee ihmeitä makuuhuoneeseen. Verhoilla saa myös helposti muokattua koko kodin sisustusta, jolloin et tarvitse kuin löytää uudet verhot kaupasta. Koriste esineillä ja pienillä yksityiskohdilla voi saada myös saman ihmeen helposti aikaiseksi.

Ota apuun maalipurkki. Maalipurkki on kaikkein edullisin ja vaivattomin tapa muuttaa kodin sisustusta helposti. Tällöin ei tarvitse edes lähteä penkomaan sisustusliikkeitä, vaan ainoa tarvittava asia löytyy helposti maalikaupasta. Valitse kotiisi sopiva väri ja maalaa vaikka kokonainen seinä uusiksi. Pelkästään yhden seinän maalaaminen muuttaa sopivasti kodin tunnelmaa ja tekee siitä päivittyneen näköisen. Maalata vi myös vaikkapa ruokapöydän tai ruokapöydän tuolit, jolloin pääsee jopa vieläkin helpommalla. Maali myös säilyy tulevaisuuden muutoksia varten, jos myöhemmin haluaakin päivittää lisää huonekaluja.

Kuitenkin, usein vaikein asia sisustuksessa saattaa olla inspiraation löytäminen. Tällöin kaikkein helpoin työkalu onkin sisustuslehdet. Sisustuslehdistä löytää paljon uusia ideoita ja kaikki sillä hetkellä menossa olevat trendit, jolloin sisustuksessa ei tarvitse käyttää edes omaa mielikuvitusta. Jos haluaa päästä vieläkin helpommalla, niin voi suoraan selata sisustus- ja huonekaluliikkeiden kuvastoja. Usein kuvastoissa on suoraan kuvat eri huoneista, jolloin sopivan huoneen löydettyä ei tarvitse mennä kuin liikkeeseen kuvan kanssa ja myyjä kerää puolestasi kaikki tarvittavat ostokset. Sisustusliikkeissä käyminenkin antaa hyvän inspiraation, nimittäin usein liikkeissä on nähtävillä valmiiksi sisustettuja huoneita. Tällöin huoneen sisustuksenkin pääsee hahmottamaan paremmin, kun kaikki tavarat ja elementit näkee luonnossa. Usein myös myyjät ovat taitavia auttamaan oikeiden elementtien löytämisissä, kun heille kertoo tarpeensa.