Käytä kotitalousjätteesi varastointiratkaisuna ja koristeena

Kotitalousjätteet, jotka tunnetaan myös kotitalousjätteinä tai kotitalousjätteinä, ovat kotitalouksien tuottamia jätteitä. Ei-vaaralliset jätteet koostuvat usein elintarvikkeiden romuista, sanomalehtistä, pulloista, tölkeistä jne. Ja sen osista, jotka voidaan kierrättää. Kotitalouksien jätteet voivat sisältää myös joitakin vaarallisia jätteitä ja ne voivat olla peräisin kotitalouksien puhdistusaineista, paristoista tai öljyistä. Tämäntyyppiset jätteet on käsiteltävä turvallisesti, jotta ne eivät pääse ympäristöön eivätkä uhkaudu sekä ihmisille että eläimille. Suuri osa amerikkalaisten roskakorista (noin 40%) on paperia ja paperituotteita. Paperin osuus on yli 71 miljoonaa tonnia roskaa. Pihajätteet ovat eniten yleisiä jätteitä, jotka tuottavat yli 31 miljoonaa tonnia kiinteää jätettä. Metallit muodostavat yli 8% kaikista kotitalousjätteistä.

Miten voin vähentää kotitalousjätettä

Uudelleenkäytettävien konttien ostaminen, tuotteiden vähimmäispakkausten valitseminen ja aterioiden suunnittelu etukäteen ovat vain muutamia yksinkertaisia ​​asioita, joita kaikki voimme tehdä jätteen vähentämiseksi kotona. Nyt on tärkeämpää kuin koskaan tehdä ympäristöämme, ja ajatella, millaisia ​​tuotteita ostamme ja miten kulutamme ja hävitämme niitä, voi todella auttaa vähentämään kotimme tuottamaa roskaa. Englannissa tuotettiin 23,6 miljoonaa tonnia kotitalousjätettä vuodessa. Tästä 10,3 miljoonaa tonnia kierrätettiin (Yhdistyneessä kuningaskunnassa on hallitus, jonka tavoitteena on, että 50 prosenttia kotitalousjätteestä kierrätetään vuoteen 2020 mennessä).”Pienien muutosten hyväksyminen ajan mittaan voi vähentää kotona syntyvän jätteen määrää ja vaikuttaa todella myönteisesti ympäristöön”, sanoo Harsha Rathnayake, Junk Huntersin kansallisen jätehuoltopalvelun perustaja. ”Yrityksenä keräämme niin paljon jätteitä, jotka on kierrätetty väärin ja jos jokainen oli tietoinen toimiensa vaikutuksista ympäristöön, he ajattelevat uudelleen, miten he elävät ja mitä he tekevät roskiinsa.”

ostoksia irtotavarana

Valitse tuotteet, joilla on vähäinen pakkaus. Seuraavan matkalle supermarketiin ostoksia viisaasti ja valitse elintarvikkeita, joissa on vähän tai ei lainkaan pakkauksia, kuten hedelmiä ja vihanneksia. ‘Osta asiat irtotavarana, jotta voit säästää ostamalla yksittäisiä pakattuja pienempiä versioita samoista tuotteista esim. puhdistusaineet, wc-paperi, vilja jne. ”, Rathnayake sanoo.Investoi uudelleenkäytettäviin kohteisiin. Suuria uudelleenkäytettäviä ostoskasseja voidaan pitää auton tavaratilassa ja niitä voidaan käyttää tarvittaessa, jotta vältetään sellaisten kertakäyttöisten muovisten kertakäyttötuotteiden häviäminen. Tekevät ostoksista helppoa lajitella. Muualla Rathnayake sanoo, että “ladattavat paristot ovat myös suuri investointi, sillä voit ladata ne ja ladata ne uudelleen, jotta säästät uusia ostoksia aina, kun pakkaus poistetaan”.Aloita kompostointi. ”Kompostointi on hyvä tapa vähentää kaatopaikalle menevää ruokajätettä, joka ei hajoa yhtä helposti haitallisista kaasuista kuin metaanista ilmakehässä. Puutarhassa kompostoituna jätteet voivat hajota kunnolla, koska se pysyy maanpinnan yläpuolella pääsyllä raikkaaseen ilmaan – vuoden kuluessa sinulla on luonnollinen lannoite, jota käytetään puutarhaan ja kasveihin, Rathnayake kertoo.Käytä uudelleen materiaaleja. Ajattele kahdesti, ennen kuin heität esineitä pois, koska monia asioita talon ympärillä voidaan korjata. Kirjekuoret tekevät suuresta romupaperista, kun taas pahvi, vanhat sanomalehdet ja muna-laatikot voidaan lahjoittaa paikallisille taide- ja käsityöläiskouluille.

5 keinoa miten kierrättää roskaa

ajattelu ulos laatikosta

Käytä mielikuvitustasi! Lähes kaikki voi muuttua hyödylliseksi. Kyse on vain hyvästä ajatuksesta ja ajattelusta laatikon ulkopuolella. Seuraavassa on muutamia ideoita, jotka ovat erittäin helppoja tehdä itse ja eivät vie paljon aikaa:

1. Käytä muovipulloja puutarhankuivaajana, tiputus kastelujärjestelmänä tai kasvien säiliössä.

2. Käytä vanhoja sukkahousuja pölynä, suodattimena, lelujen täytteenä tai hedelmäsuojana

3. Käännä kertakäyttöiset muovipussit tukevaan pussiinYksi varoituksen sana; voit tehdä paljon hienoja asioita muovien kanssa, mutta olla varovainen lämmittäessäsi niitä, koska tämä voi vapauttaa myrkyllisiä huuruja.

4. Luo kori tai kulho vanhasta sanomalehdestäSe on hieman enemmän työtä kuin muut ajatukset, mutta silti hyvin toteutettavissa.

5. Käytä ylimääräistä alumiinikalvoa nopeuttamaan silitystä

Jos sinulla on jäljellä oleva alumiinifolio, joka on vielä puhdas, voit laittaa sen silityslauta. Kalvo heijastaa lämpöä.

Top