Sisusta kotisi englantilaisittain

Englantilainen sisustustyyli on yksi niistä tyyleistä, josta jokaiselle tulee mieleen jotain, vaikka ei olisikaan perehtynyt sisutustyyleihin erityisesti. Englantilainen sisustus on monelle se unelmatyyli, mutta syyt vaihtelevat aina henkilökohtaisesti. Toisille se merkitsee rauhaa, toisille taas mukavuutta. Tämä tekeekin englantilaisesta sisustustyylistä todella mielekkään ja moneen sopivan.

Englantilainen sisustus on lähtökohtaisesti hyvin pehmeä ja luonnonläheinen. Nämä klassiset englantilaiset kodit löydetään usein maaseudulta, jossa on kodikkaita kivitaloja, joita ympäröivät vehreät ja pirteät puutarhat. Tämä vehreys ja pirteys seuraa sisälle saakka. Englantilaiset pitävät rutiineistaan kiinni ja vaikka kyseessä olisikin kiireinen liikenainen, niin viihtyisä iltapäivätee halutaan mahduttaa päivän aikatauluun vähintään kerran viikossa. Inspiraatiota omaan elämään ei tarvitse siis hakea pelkästään sisustuksesta, vaan ylipäätään englantilaisesta elämäntavasta.

Puu ja kasvit

Englantilainen sisustus on luonnonläheistä ja se näkyy vahvasti kaikkialla kodissa. Yksi olennainen elementti on puu. Puu on siitä mahtava materiaali, että siitä on moneksi ja sen saa muokkautumaan juuri siihen tarkoitukseen, mihin haluaakin. Puu on usein englantilaisissa kodeissa vahvasti näkyvillä. Siitä ei ole haittaa, jos kattoon on jätetty näkyville vahvasti puiset palkit ja seinillä on esimerkiksi tapetin lisäksi puiset karmit. Puu voi olla maalattua, usein valkoista, mutta luonnollinen puun väri putkahtelee säännöllisesti esille. Ovissa ja ikkunoissa kannattaa suosia myös puuta.

Lisäksi englantilaisessa kodissa nähdään paljon huonekasveja. Kotona olevilla kasveilla voi olla monta merkitystä. Ne toimivat erinomaisena sisustuselementtinä, mutta niistä on apua esimerkiksi ilman puhtaanapidossa. Lisäksi ne ovat kauniita, varsinkin, kun kukat kukkivat. Puuta voi suosia hyvin huonekaluissa, kuten ruokapöydässä ja ruokailuhuoneen tuoleissa. Puu on erinomainen materiaali keittiöön ja keittiön kaappeihin. Lisäksi puu toimii erinomaisesti sohvapöydän materiaalina ja yhdessä hyvin olennaisessa osassa kotia, eli lattiassa.

Puu ja kasvit

Mukavuus

Mukavuus ja pehmeys näkyvät englantilaisessa sisustustyylissä. Ensinnäkin pehmeät kalusteet ovat melko klassisia, voivat olla kuvioisia ja olohuoneissa on tarkoitus viettää aikaa. Mukavuus ei siis pelkästään ole sitä, että huonekalut ovat mukavia käyttää, vaan käytännönläheisyys on tärkeää.

Koska englantilainen sisustus juontaa juurensa juuri maaseudulle, englantilaistyylinen koti suunnitellaan niin, että se on järkevä ja toimiva. Olohuoneessa vietetään aikaa, joten siitä pitää tehdä mukava ja viihtyisä. Ruokailuhuoneessa syödään ja usein sotketaan, joten pintojen täytyy olla helposti puhdistettavia. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä käytännöllisyydestä. Yksikään englantilaistyylinen koti ei ole viimeistelty, mikäli kotoa ei löydy runsaasti kirjoja hyllyiltä. Englantilaiset rakastavat lukea kirjoja ja Englannissa sataa usein – mikä onkaan siis parempaa tekemistä, kuin lukea niitä lempikirjoja sieltä hyllystä. Kirjoja voi käyttää rohkeasti olennaisena sisustuselementtinä.

Jos haluat sisustaa kotisi englantilaisittain, voit rohkeasti käyttää tekstiilejä ja kuvioita niissä. Kukkakuvio on pehmeä ja hyvin englantilaistyylinen kuosi. Värimaailma on englantilaisessa kodissa hyvin hillitty, mutta ei yksivärinen. Värejä on useita, mutta mikään niistä ei ole liian kirkas tai ”äänekäs.” Englantilainen sisustustyylikin on hieman muuttunut ja tätä klassista englantilaista tyyliä ei välttämättä enää näy niin paljon, kuin ennen. Nykyisin voidaankin nähdä muunnelmia tästä klassisesta sisustuksesta tai jopa kokonaan uusia suuntauksia.

Englannissa tavataan nykyisin enemmän modernia minimalistisuutta ja sitä näkee varsinkin Lontoon arvokkaissa kodeissa. Niihin on jätetty elementtejä klassisuudesta, kuten kattokruunujen myötä, mutta värimaailma on toinen. Mustavalkoisuus on tullut esille. Kuosit ovat näkyvillä kuitenkin vähän niissäkin – erityisesti ruutulattiat ovat nousseet uudeksi kohteeksi. Englantilainen sisustus onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan ehkä sitä, että koti on juuri omistajansa näköinen. Mikäli omistaja ratsastaa, kotoa löytyy runsaasti hevosiin viittaavia esineitä. Minimalistinen ihminen ei taas näytä niitä niin rohkeasti. Kannattaakin miettiä omaa persoonaa ja tuoda sitä rohkeasti esille!