Vinkit kodin sisustamiseen

Muutitko juuri uuteen asuntoon tai alkaako vanha sisustus hieman kyllästyttää? Nämä ovatkin loistavia syitä ruveta miettimään kodin sisustusta uudestaan. Kodin sisustus onkin yksi tärkeimpiä asioita elämässä, nimittäin se on se asia, joka tekee kodista kodin näköisen. Ilman sisustusta koti on vain paikka, jossa nukutaan. Sisustuksella saakin luotua kotiin paljon lisää viihtyvyyttä ja tehtyä siitä aivan oman näköisen. Sisustaminen on myös hauskaa puuhaa, jossa pääsee toteuttamaan itseään ja käyttämään omaa mielikuvitusta. Sisustamisen rajoina ei olekaan mikään muu kuin oma mielikuvitus ja sen luomukset. Sisustamisessa onkin kaikkein tärkeintä saada koti näyttämään sen asukkaalta. Kodin on tarkoitus olla se paikka, jossa sen asukkaat pääsevät rentoutumaan ja lepäämään arjen haasteista. Tämän takia onkin tärkeää, että koti on sisustettu myös sellaiseksi, jossa mieli pääsee lepäämään. Hyvä sisustus on siis sellainen, jossa sen asukas tuntee olonsa kodiksi ja pitää sisustuksen ulkonäöstä.

Välillä kuitenkin sisustus saattaa olla hieman haastavaa ja mielikuvitus katkeilla, niin ettei oikein mitään ideoita meinaa tulla mieleen. Usein haasteina onkin huonekalujen sijoittaminen sujuviin ja käytännöllisiin paikkoihin tai väripaletin valinta. Usein myös ongelmaksi saattaa tulla liian pitkälle miettiminen, jolloin kotiin halutaan kaikkea mahdollista, eikä oikein osata valita oikeaa tyyliä. Tällöin kodista tuleekin helposti todella sekamelskaisen näköinen, kun siihen on yhdistetty montaa eri tyyliä. Tai sitten ongelmaksi saattaa tulla pankkitilin kate, jolloin suuriin sisustuksiin ei olekaan varaa. Tässä artikkelissa kerrommekin hieman vinkkejä, joilla sisustus sujuu hieman helpommin, oli ongelmana sitten mikä tahansa.

Näillä asioilla pääsee sisustuksessa alkuun

tarkista kaikki esimerkit, jotka löydät

Päätä ihan ensimmäisenä oma tyylisi. Välillä tyylin valinta onkin se vaikein asia, mutta silloin kodista saa kaikkein selkeimmän. Selaa sisustuslehtiä ja mieti, mikä tyyli kuvaa juuri sinua kaikkein eniten. Tykkäätkö enemmän värien kyllästyttämästä retrosta ja boheemista tyylistä vai kuvaako sinua enemmän vaaleat ja neutraalit pinnat. Tällöin saatkin valittuasi kotiin pelkästään yhden tyylin tavaroita, jolloin kodista ei tule liian sekamelskasta ja kaiken yhdistelmää. Monien tyylien yhdistäminen tekee kodista helposti sotkuisen näköisen. Valitse myös vain yksi värimaailma, jonka mukaan teet sisustuksen. Liian monet vastavärit tekevät kodista hyvinkin ristiriitaisen ja rauhattoman. Esimerkiksi sininen ja punainen, eivät sovi keskenään samaan tilaan. Toisin kuitenkin vastaväreinä olevat punainen ja vihreä sopivat. Tällöin kuitenkin värimaailman on pystyttävä näiden kahden päävärin ympärillä, eikä muita päävärejä voi enää yhdistää tilaan.

Hallitse kotisi tila. Hahmota kotisi tila ja mieti sen mukaan mitä kaikkea kotiisi mahtuu. Liian täyteen ängetty koti ei ole koskaan kaunis, joten vältä ylimääräistä tavaraa. Hahmottele vaikka kotisi pohjapiirustus ruutupapereille mittojen kanssa, jolloin saat hahmoteltua kotisi koon ja mitä sinne oikeasti mahtuu. Tällöin et tule myöskään ostaneeksi kotiisi vahingossa aivan liian suurta sohvaa tai ruokapöytää. Muista myös huomioida piirroksessa ikkunoiden korkeudet ja ovien avautumissuunnat.

Jos ongelmana taas on pankkitili, niin kannattaa suosia laadukkaita huonekaluja ja ostaa vähemmän. Tällöin huonekalut kestävät pidempään, eikä niitä tarvitse ostaa jatkuvasti lisää. Maali on myöskin budjetti sisustuksessa taikasana, sillä saa nimittäin tehtyä taikoja, ilman uusien huonekalujen ostamista. Maalilla voi vaikka virkistää makuuhuoneen pääseinän väriä tai sitten maalata ruokapöydän aivan uuden väriseksi. Tällöin kotiin saakin hieman uutta piristystä pelkän maalipurkin hinnalla. Budjetti sisustuksessa helposti saa muutosta myös ihan vain tavaroiden koordinoinnilla. Käy läpi kaappiesi sisällöt ja järjestele tavarat uudelleen kirjahyllylle. Tämä saattaakin tehdä todella suuren muutoksen kodin ilmapiiriin.