Vinkkejä vuokra-asunnon sisustamiseen

Vuokra-asunnossa asuvien vuokralaisten voi olla toisinaan vaikea saada tila tuntumaan omalta. Joskus talon tai asunnon vuokranantaja sisustustyyli ei mene käsi kädessä vuokralaisten kanssa ja monesta vuokralaisesta tuntuu, kun he olisivat vain vierailulla jonkun toisen kodissa. Toisinaan vuokranantaja vuokraa asunnon jo valmiiksi sisustettuna tai heillä saattaa olla mieltymys kirkkaanvärisiin keittiön laattoihin ja tasotkin ovat kuluneet sekä haalentuneet. Koska vuokra-asunnosta tai -talosta lähdetään lopulta pois, joskus jopa odotettua aikaisemmin, voi olla vaikea perustella, miksi sisustukseen tulisi käyttää yhtään aikaa tai rahaa.

On kuitenkin tärkeää saada vuokra-asunto tuntumaan ja näyttämään juuri omalta kodilta, joka vastaamaa omaa tyyliäsi. Olemme keränneet teille muutaman vinkin valmiiksi, kuinka vuokra-asunnon saa tuntumaan kodikkaammalta. “Mutta seiniinhän ei saa koskea? Vuokranantaja ei ikinä hyväksyisi muutosta!” Todella monet vuokranantajat antavat luvan seinien muunteluun vuokrasopimuksissa automaattisesti, kunhan seinät maalataan tai tapetoidaan takaisin alkuperäiseen väriin ennen kuin muutat pois. On myös yleistä, että vuokranantaja tulee ihastumaan uuteen värimaailmaan ja haluaa pitää remontoidun seinän vuokrasopimuksesi loputtua. Tämä vaihtoehto sopii luonnollisesti paremmin pidempiaikaisiin vuokrasopimuksiin, mutta esimerkiksi aksenttiseinä tai uudempi puoliksi maalattu seinä piristää kummasti tilaa kuin tilaa.

Kylpyhuone remonttiin

Kylpyhuone remonttiin

Oletko kyllästynyt tavalliseen, vanhaan kylpyhuoneeseesi? Anna tälle tärkeälle tilalle hieman rakkautta värikkäiden laattojen avulla. Uniikkien ja aidon näköisien vinyylitarrojen avulla jokaisen kylpyhuoneen saa näyttämään aivan upouudelta vain parissa tunnissa. Voit lisätä tilaan väriläiskiä, erilaisia kuvioita tai pitää asiat simppelin yksinkertaisina ja minimalistisina, seinä on kokonaan sinun päätettävissä. Ovatko kylpyhuoneen seinät ovat jo oikein miellyttävät, mutta jotain kuitenkin puuttuu? Helppo ja yllättävän budjetti-ystävällinen ratkaisu suihkukokemuksen parantamiseen on uuden suihkupään hankkiminen. Vanhan, tippuvan suihkupään vaihtaminen uuteen malliin on yksi yksinkertaisimmista parannuksista, joita vuokralainen voi tehdä kotiinsa ja yleiseen elämänlaatuunsa. Oikean suihkupään kanssa nopeakin suihku tuntuu luksukselta arjen keskellä.

Ei ole mikään yllätys tai salaisuus, että kasvit ovat yksi helpoin tapa tuoda kotoisuutta vuokrakotiin. Niillä saa tuotua vihreyttä sisälle, joka on tärkeää, varsinkin jos asunto sijaitsee keskellä kaupungin hulinaa. Ne eivät ainoastaan puhdista ilmaa, vaan niistä saa myös erittäin kauniita, helppoja ja edullisia koristeita. Parasta tässä vielä on, että kasveja on niin monia eri kokoisia ja näköisiä, joten jokaiselle löytyy aivan varmasti sisustukseen sopivat. Itse kasvien lisäksi sisustuksen kokonaisuuksia voi muuttaa helposti vaihtamalla kasvien ruukut yksivärisistä kuviollisiin tai vaikka kasveille tarkoitettuihin punoskoreihin.